Zeci de statui ale dacilor, realizate de sculptori romani, se află ȋn muzee şi galerii din străinătate, fără ca cei mai mulţi dintre români s-o ştie. Vrem să facem cunoscută povestea statuilor de Daci şi avem nevoie de tine!

Locuieşti sau călătoreşti ȋn vreuna dintre regiunile ȋn care se găsesc statuile dacilor? Fotografiază-le şi postează imaginile pe pagina noastră de Facebook sau trimite-ni-le pe mail, la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. Galeria noastră de fotografii este ȋn continuă creştere! 

 

 

Galeria pozelor facute de participanti:

Ioan Popa - Statuile de daci ce străjuiesc Arcul lui Constantin, Roma și cele realizate din porfir roșu din parcul Boboli, Florența.

 

Adrian Locusteanu - Statuile de daci din Museo Archeologico Nazionale di Napoli și busturile din Sala Braccio Nuovo, Muzeul Vaticanului, Roma.

 

Cristi Danilet - Busturile de daci din Sala Braccio Nuovo Muzeul Vaticanului, Roma.

Filmare Sala Braccio Nuovo - Youtube

Fragment de statuie de dac din sala Chiaramonti, Arcul lui Constantin si Columna lui Traian.

Filmare Sala Chiaramonti - Youtube

Filmare Gradinile Borghese - Youtube

 

Cristina Sandu - Statuile de daci ce străjuiesc intrarea în Parcul Boboli, Florența.

 

Melania Cristina Cotoi - Statuile de daci realizate din porfir roșu din parcul Boboli, Florența.

 

Cristian Peter Marinescu-Ivan - Fragmente de statui de daci expuse în Grande Aula dei Mercati Traianei în Forul lui Traian, Roma, doua busturi din Muzeul Vaticanului si un fragment de statuie din Muzeul Chiaramonti.

 

Radu Popovici - Fragment de statuie, partea superioară, Pilaetus (Dac) din Muzeul Chiaramonti si o poza de ansamblu cu dacii de pe Arcul lui Constantin

 

Georgian Gheorghe - bustul lui Decebal din Muzeul Vaticanului si un fragment de statuie (partea superioara) din Muzeul Chiaramonti, Roma.

 

Laurentiu Spermezan - Statuile de daci din Piazza del Popolo, Roma.

 

Florin C. Pîrlea - Cap de dac din Metropolitan Museum, New York.

 

Clinci Constantin Octavian - Statuia de dac (presupusă Decebal) din parcul Boboli, Florența.