logo-dac-origCe inseamnă "DACII ÎN SCULPTURA ROMANĂ ȘI UNDE ÎI PUTEM VEDEA AZI" ?

Inseamnă un website în care am încercat să alăturăm texte, fotografii și locații ale statuilor romane ale dacilor, strămoșii poporului român, statui care se găsesc în diferite colecții private și muzee celebre din lume.

Considerăm că este util atât pentru drumețul român ce călătorește în afara României cât și pentru diaspora românească, să știe unde poate găsi aceste statui ale strămoșilor. Noi, realizatorii website-ului, nu încercăm să emitem ipoteze sau răspunsuri despre posibile întrebări, legitime de altfel, referitoare la motivele pentru care poporul dac s-a bucurat de o atenție cu totul specială din partea elitei Imperiului roman. Cei pasionați de istoria și identitatea culturală a poporului român și de istoria Europei, pot să aducă contribuții însemnate la acest subiect extrem de incitant și important pentru societatea românească contemporană precum și pentru cea europeană.

 

RomanEmpireTrajan117ADMulțumim istoricului Leonard Velcescu pentru documentele puse la dispoziție și răbdarea cu care ne-a ajutat să începem acest demers pe care noi îl considerăm civic. Toți cei care dețin materiale fotografice sau documentare despre acest subiect pe care doresc să le promoveze prin intermediul acestui website sunt bineveniți să o facă. Membrii echipei care s-au ocupat de realizarea acestui proiect sunt voluntari și gata să primească alături noi colaboratori.

Florin C. Pîrlea
aiccromania.org